Güncel Haberler

UNICEF: Gazze’de 1 milyon çocuk uçurumun kenarında yaşıyor

UNICEF’ten yapılan yazılı açıklamada, Gazze Şeridi’nin tamamında, özellikle de kuzey kesiminde, sağlık sisteminin neredeyse tamamen çökmesi ve hizmet eksikliğinin çocukların hayatını tehdit ettiği belirtildi.

Açıklamada, Rantisi ve Nasr’daki çocuk hastanelerinin çok sayıda saldırıya maruz kaldığı, son 24 saatte bu hastanelerde yoğun bakım ve çocuk yoğun bakım üniteleri dışında hizmet verilmediği belirtildi.

Açıklamada, Gazze’nin kuzeyindeki diğer çocuk hastanelerinin de yakıt sıkıntısı ve saldırılar nedeniyle hizmet dışı olduğu belirtildi.

UNICEF Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü Adele Hudr’ın açıklamalarının yer aldığı açıklamada, Gazze’deki çocukların yaşam haklarının elinden alındığı kaydedildi.

Hudr, şöyle konuştu: “Gazze’deki çocuklar, özellikle de kuzeydekiler uçurumun kenarında. Gazze’nin kuzeyinde hâlâ binlerce çocuk var. Bu çocukların gidecek hiçbir yeri yok ve büyük tehlike altında. Saldırıları derhal durdurun. Çocukların sağlığına yönelik saldırılar yakıt ve tıbbi malzeme ikmalinin sağlanması.” Çağırıyoruz.” ifadeleri alıntılandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking