Güncel Haberler

Son dakika| Gazze’de insani ateşkes olacak mı? ABD’den veto

ABD’nin BM Daimi Temsilci Yardımcısı Robert Wood, BM Güvenlik Konseyi’nde Gazze’de ateşkes çağrısı yapan tasarıyı veto etti.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Çarşamba günü Birleşmiş Milletler Gazze Şeridi Şartı’nın 99. Maddesini yürürlüğe koymasının ardından bugün acilen toplandı. ABD’den bir açıklama, Konsey’de oylanması beklenen “Gazze Şeridi’nde acil ateşkes” çağrısı öncesinde geldi. ABD’nin BM Daimi Temsilci Yardımcısı Robert Wood, Konsey’e yaptığı açıklamada, ABD’nin böyle bir adım atılmasına yönelik çağrıları desteklemediğini belirterek şöyle konuştu: “Bu yalnızca bir sonraki savaşın tohumlarını ekecektir. Çünkü Hamas’ın böyle bir isteği yok.” kalıcı barışı görün.”

“Konsey sağır edici çağrılara cevap verme olanağına sahip olacak”

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Birleşmiş Milletler Daimi Temsilci Yardımcısı Mohammed Abushahab, konseyde şunları söyledi: “Bugün bu konsey oylayacak ve dünyanın dört bir yanından gelen sağır edici çağrılara son verme fırsatına sahip olacak. bu şiddete”.

Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi, ABD’nin başkenti Washington DC’de gazetecilere yaptığı açıklamada, Güvenlik Konseyi’nin kararı kabul etmemesi halinde “İsrail’in Gazze’deki Filistinlilere yönelik katliamı sürdürme iznine sahip olacağını” söyledi.

BM Genel Sekreteri Guterres: “Gazze halkı uçuruma sürükleniyor”

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Çarşamba günü Birleşmiş Milletler Gazze Şeridi Şartı’nın 99. Maddesini yürürlüğe koymasının ardından bugün acilen toplandı. Gazze Şeridi’nde “acil insani ateşkes”in görüşüldüğü toplantıda konuşan Guterres, şunları söyledi: “Gazze halkı uçuruma doğru sürükleniyor. Uluslararası toplum bu çileye son vermek için elinden geleni yapmalıdır. “Konsey’i, sivilleri korumak ve yardım ulaştırmak amacıyla acil insani ateşkes sağlanması için her türlü çabadan kaçınmaya çağırıyorum” dedi.

Konsey’e harekete geçme çağrısında bulunan Guterres, şunları söyledi: “Dünya ve tarih bizi izliyor. Hamas’ın saldırıları hiçbir zaman Filistin halkının kolektif olarak cezalandırılmasını haklı gösteremez” dedi.

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Meral Akşener'in 6 İtiraf Tablosu: Şu anki aklım olsaydı geriye dönmezdimMeral Akşener’in 6 İtiraf Tablosu: Şu anki aklım olsaydı geriye dönmezdim
Yollar, caddeler göle dönüştü!  Araçlar suda mahsur kaldıYollar, caddeler göle dönüştü! Araçlar suda mahsur kaldı
İstanbul Başsavcılığı'ndan açıklama: Uluslararası prosedürler uygulanıyorİstanbul Başsavcılığı’ndan açıklama: Uluslararası prosedürler uygulanıyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking