Güncel Haberler

Le Pen AB fonlarını zimmetine geçirdiği gerekçesiyle yargılanacak

Paris Savcılığı’ndan alınan ulusal basında çıkan haberlere göre, Avrupa Birliği (AB) fonlarını zimmete geçirmekle suçlanan Le Pen, üyesi olduğu Ulusal Ralli (RN) partisi ve 26 kişi 2024’te yargılanacak.

AB fonlarının kötüye kullanıldığına ilişkin davanın ilk duruşması 27 Mart 2024’te Paris Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Öte yandan RN açıklamasında RN partisinin AP milletvekilleri ve delegelerine yönelik suçlamalar reddedildi. Açıklamada Le Pen’in herhangi bir suç işlemediği iddia ediliyor.


Olay

Le Pen’in Avrupa Parlamentosu üyesi olduğu dönemde AP fonlarından hayali danışmanlık hizmetleri karşılığında iki maaş ödediği iddia ediliyor.

2015 yılında Fransa’da, aralarında Marine Le Pen’in de bulunduğu Ulusal Cephe (FN) partisinden bazı AP milletvekilleri hakkında, 2004-2016 yılları arasında Avrupa Parlamentosu’nda “hayali işler” yarattığı iddiasıyla soruşturma açılmıştı.

Eylül ayında Paris savcılığı, Le Pen ve aralarında babası Jean-Marie Le Pen’in de bulunduğu FN partisinden 11 milletvekili hakkında, AB fonlarını kötüye kullandıkları ve “suçu gizledikleri” gerekçesiyle dava açılması çağrısında bulunmuştu.

Savcılık ayrıca aralarında Le Pen ve Jean-Marie Le Pen’in de bulunduğu 6 kişinin kamu fonlarını zimmete geçirmek suçundan yargılanması çağrısında bulundu.

Ulusal Cephe (FN) partisi 2018 yılında adını değiştirerek Ulusal Miting (RN) partisi oldu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking