Güncel Haberler

Son dakika | Hatay çıkışıyla gündem yaratan Erdoğan’dan ‘Ayrımcılık yapmadık’ mesajı: Muhalefet ifademizin üzerinde tepiniyor

Son dakika: Afetin merkezi Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ın ikinci yıl dönümünde depremde zarar gören 9 bin 289 konutun anahtar teslim töreni düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da katıldı.

GÜNDEMDEN SONRA DİKKAT ÇEKEN KELİMELER ‘HATAY’

Erdoğan’ın, “Merkezi hükümet ile yerel yönetim birlik olmazsa, dayanışma içinde olmazsa o şehre bir şey olmaz. Hatay’a mı geldi? Hatay bu sefer garip ve üzgün kaldı” sözleri günün gündemi oldu. Bu sözlere özellikle muhalefetteki siyasetçiler tepki gösterdi. Tartışmalar devam ederken Erdoğan, bugünkü konuşmasında şunları söyledi: “Biz, hayatımızın hiçbir döneminde milletimize hizmette ayrımcılık yapmadık, yapmıyoruz. Biz emek ve hizmet siyasetiyle uğraşmıyoruz. Söylemimizi ayaklar altına alıyorlar. Biz de bunu yapacağız.” Kontenjanın tamamını parti ayırt etmeksizin tüm belediyelere gönderin” şeklindeki sözleri dikkat çekti.

“BATILAR KALDIRILIYOR, İNSANLAR HAYATA DÖNDÜRÜLÜYOR”

Erdoğan’ın törendeki konuşmasından satırbaşları şöyle:

  • Tam 1 yıl önce bugün, hayatımızın sonuna kadar yanımızda taşıyacağımız büyük bir felaket yaşadık. Türkiye 6 Şubat’a tarihinin en büyük felaketiyle uyandı. Bu depremler büyüklüğü, yüzeye yakınlığı ve deprem bölgesinin nüfus yoğunluğu açısından insanlık tarihinin en sarsıcı felaketlerinden biri olarak kayıtlara geçmiştir.

  • Yüzyılın dayanışmasıyla yüzyılın felaketini atlatmayı başardık. Yaklaşık 14 milyon insanı etkileyen ve ciddi yıkımlara neden olan bu felaket karşısında bizim kadar güçlü direnebilen çok az ülke ve toplum var. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinin bile benzer felaketler karşısında çaresiz kaldığını yıllardır görüyoruz. Depremin birinci yıl dönümünde, molozların kaldırıldığı, insanların yeniden hayatta kaldığı bir tabloyla karşı karşıyayız.

  • Depremin ilk saatlerinde insanüstü fedakarlıklar yapanları asla unutmayacağız. Devlet olarak afetin ilk anından itibaren personelimiz, araçlarımız ve teçhizatımızla tüm imkanlarımızı seferber ederek afet bölgesinde bulunduk. Tarihin en büyük arama kurtarma operasyonunu gerçekleştirdik.

“AYRIMCILIK YAPMADIK, YAPMAYACAĞIZ”

  • Biz hayatımızın hiçbir döneminde insanlarımıza ayrımcılık yapmadık, yapmayacağız. Biz emek ve hizmet siyasetiyle uğraşmıyoruz. İfademizi ayaklar altına alıyorlar. Kontenjanın tamamını parti ayırt etmeksizin tüm belediyelere gönderiyoruz.

2

  • 350 bin aileye kira desteği sağladık, 107 milyar TL’yi deprem bölgesine aktardık, kalıcı konutların temelini attık. Kahramanmaraş’ta 9 bin 289 konut çekilişle belirlenecek. Hedefimiz yıl sonuna kadar 200.000 konutu teslim etmek.

‘TURİST GEZİSİ’NİN MUHALEFETE TEPKİSİ

  • Muhalefet diyor ki: ‘1 yıl geçti, bir şey yok’. Kahramanmaraş burada, sakıncası yoksa burada bir gezi turu yapın. Şu anki İBB adayımızın, o zamanki Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’un, aynı zamanda İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun, diğer tüm bakanlarımızın, kamu personelimizin lisansüstü çalışmalarını kim inkar edebilir? Madencilerimiz, gönüllülerimiz bölgedeki?

BAHÇELİ: DEPREMLE YERLEŞİME NEDEN OLANLAR TEK TEK ORTADAN KALDIRILDI

Öte yandan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kahramanmaraş deprem konutlarının çizimi ve anahtar teslim töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Kültürden yabancılaşmışların depremle ilgili fitne ve dedikoduları eşsiz ve manevi kıskançlıktır. Bir taraftan milletimiz sekteye uğradı.Ülkemiz birçok sorunla boğuşuyor.Bir taraftan salgın hastalıklar, diğer taraftan iç ve dış tehditler ülkemizin ekonomik potansiyelini zorladı.Kahramanmaraş depremi tek başına ekonomimize zarar verdi. 104 milyar dolar. Tabii ki sınırlı bütçe kaynakları göz önüne alındığında, terörle mücadelenin maliyetli sürecini kararlılıkla yürütmek kolay değil. Türkiye’mizle son derece gurur duyuyoruz. Afetlere iradeyle direnen ve kararlılıkla direnen milletlerin mağduriyeti söz konusu değil. Saldırılara, cinayetlere boyun eğmeyiz, birçok sorunu ortadan kaldırarak bu günlere geldik. Bunların hepsinin karşısına milli birlik gücümüzle, bin yıllık kardeşliğimizle çıkacağız” dedi. İHA’nın haberine göre Bahçeli şöyle devam etti:

“Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlettir. Hiçbir felaket karşısında vazgeçmiş sayılmayacağız. Kahramanmaraş depreminin ardından 319 bin konutun temeli kademeli olarak atıldı. Devletimiz çok kısa zamanda çok güzel işler yaptı. Enkaz neredeyse kaldırıldı. Muhteşem bir mücadele gösterildi. Anahtarlar 3 Şubat 2024 Cumartesi günü Hatay’daki hak sahiplerine teslim edildi. Ertesi gün ise anahtarlar Gaziantep’teki hak sahiplerine teslim edildi. Bu sevindirici gelişmelerin ve güzel haberlerin artarak devam edeceğini görüyorum. Tüm çalışanlarımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Deprem bölgesi genelinde 2 ay içerisinde 75 bin konutun teslim edileceği tahmin ediliyor. Yeni yüzyılın eşiğinde umutlar yeşerdi. Şu ana kadar herhangi bir iflas ya da durgunluk yaşanmadı. Hiçbir yorgunluk belirtisi yoktu. Bizim sorunumuz vatan sorunudur. Başaracağız ve yüzyılın hedeflerine hep birlikte ulaşacağız diyebilirim. Aydınlık geleceğimiz için kazalardan, sorunlardan ve hastalıklardan kaçınmak hepimizin öncelikli sorumluluğudur. Hiçbir zaman istikrarımızı ve güvenliğimizi gevşetemeyiz. Hayal kırıklığı ve acı vaat edenlere göz yumamayız. Bu bağlamda 31 Mart’ta hep birlikte Türkiye’mize sahip çıkmalıyız. Hepimiz tüm kalbimizle, ruhumuzla Türkiye için çalışmalıyız. Kaybedilecek ya da boşa harcanacak zaman yok. Tek bir kişi bile kalmayacağız. Küresel kuklalara karşı milletimizin yanındayız. Elbette başaracağız, birlikte başaracağız.”

Bu içerik Hazar Saygın tarafından yayınlanmıştır.

Keşfetmek

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Polis memurunun sesi kanlar içinde kalmadan önce çınladı!  Ayrıntıları Polis memurunun sesi kanlar içinde kalmadan önce çınladı! Sahaya yapılan saldırıda ‘uzun namlulu silah’ detayı: “Bayanlar da vardı”
Türkiye'nin bahsettiği taksi şoförünün öldürülmesiyle ilgili istenen ceza belli olduTürkiye’nin bahsettiği taksi şoförünün öldürülmesiyle ilgili istenen ceza belli oldu
Camper'ın en ikonik modeli, ilk çok satan modeli... Camper’ın en ikonik modeli, ilk çok satan modeli…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking