Güncel Haberler

Yemen açıklarında İsrail bağlantılı bir gemi kaçırıldı! Kaptanı ve 4. kaptanı Türk

İçinde 2 Türk mürettebatın bulunduğu İsrail bağlantılı bir gemi Yemen’e yönlendirildi. İstihbarat şirketi Ambrey’in açıklamasına göre, Zodiac şirketinin işlettiği İsrail bağlantılı petrol tankeri “Central Park”, Aden açıklarında kimliği belirsiz saldırganlar tarafından ele geçirildi.

Güvenlik nedeniyle isminin gizli kalmasını isteyen bir ABD Savunma Bakanlığı yetkilisi, gemiye el konulduğunu doğruladı.

Yetkili, kaçırılan “Central Park” adlı geminin İsrail nakliye şirketi Zodiac’a ait olduğunu ve yaklaşık 20 bin ton petrol taşıdığına inanıldığını söyledi.

Firmadan yapılan açıklamada tankın fosforik asitle yüklü olduğu belirtildi. Açıklamada olayın bir korsanlık eylemi olduğu belirtildi.

KAPTAN VE 4. TÜRK KAPTAN

Kaptanı ve dördüncü kaptanı Türk olan gemide 22 çok uluslu personelin bulunduğu ve onların güvenliğinin öncelikli olduğu belirtildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre gemide görev yapan Türk mürettebatın Aydın Hasırcı (kaptan) ve Okan Yüksel (4’üncü kaptan) olduğu belirtildi.

Geçtiğimiz hafta Kızıldeniz’de bir kargo gemisi Husiler tarafından ele geçirildi.

(AA)

Keşfetmek
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
18 kişiyi yatırım vaadiyle dolandıran şüpheliyle ilgili karar!18 kişiyi yatırım vaadiyle dolandıran şüpheliyle ilgili karar!
Artvin'de otobüs karda mahsur kaldı, yolcular yolda mahsur kaldıArtvin’de otobüs karda mahsur kaldı, yolcular yolda mahsur kaldı
11 katlı apartmanda yangın!  Eski bakanın annesi dumandan etkilendi11 katlı apartmanda yangın! Eski bakanın annesi dumandan etkilendi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking