Güncel Haberler

Yepyeni bir müfredatı hayata geçirdik

Bakan Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde Albayrak Medya'nın Bilge Çocuk dergisi tarafından Eyüpsultan'daki Vialand tema parkında düzenlenen “Uzayda Yaşam” öykü yarışmasının ödül töreninde yaptığı konuşmada, Sahneye çıkarken çocuklarla yaklaşık 10 dakika sohbet etme fırsatı buldu.

Öğrencilerin kendisine sınavlara rahat girmesini söylediğini belirten Tekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün katıldığı Türk Asırı Eğitim Modeli Tanıtım Programı'nda önümüzdeki yıldan itibaren müfredatın değişeceğini söylediğini hatırlattı.

Bakan Tekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oradaki çocukları sevindirecek bir şey söylediğine dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Dünyanın diğer ülkelerinde okula giden çocukların neredeyse iki katını çocuklarımıza verdik, 'Gelecek yıl da vereceğiz. Çocuklarımızın dünyadaki diğer ülkelerle aynı bilgi düzeyine sahip olmasını sağlayalım.' “Bundan memnun musunuz arkadaşlar? Artık okula keyifle gideceksiniz. Sanat ve bilim laboratuvarlarında deneyerek her şeyi öğreneceksiniz. Okulda öğrendikleriniz dışarıda da işinize yarayacaktır. Biz de öyle bir şey yaptık.” “Az önce söylediğinizi yaptık. Artık okulda ve sınıfta çok daha kolay olacak. Öğretmenlerinizle deneyerek öğreneceksiniz. Hepinizi tebrik ediyorum.” dedi.

İstanbul Valisi Davut Gül, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederek, konusu çocuk, kitap ve eğitim olan her programa katılmaya çalıştıklarını vurguladı.

Törende, Bakan Tekin, İstanbul Valisi Gül, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ve Albayrak Grubu Başkan Yardımcısı Nuri Albayrak en iyi öğrencileri ödüllendirdi.

Programın ardından basına açıklama yapan Bakan Tekin, Alper Gezervacı'ya, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü'ne, Albayrak Grubuna, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, teşvik eden öğretmen, okul müdürü, veli ve öğrencilere teşekkür etti. çocuklar bu yarışmaya katılacak.

Çok güzel bir etkinlik olduğunu belirten Tekin, şöyle konuştu: “Bu yıl Cumhuriyetimizin 100. yılı, 100 yılı geride bıraktık. Artık önümüzdeki yüzyılı planlamamız, 'Nasıl yaparız' diye düşünmemiz gereken bir dönem. Gelecek yüzyıl Türkiye'nin yüzyılı mı?” dedi.

Bakan Tekin: Tamamen yeni bir müfredatı hayata geçirdik

Salı günü dünyada örneği olmayan bir etkinliğin gerçekleştiğini vurgulayan Tekin, şöyle devam etti:

“'Cumhuriyete Doğru' adında bir tiyatro gösterimiz var. Senaryosuna doğrudan katkıda bulunduğum, yaklaşık 4,5-5 yıllık hazırlık süreci olan bir gösteri… Beşiktaş Tüpraş stadında 30 binin üzerinde seyirci, Dünyada eşi benzeri olmayan İstiklal Stadı'nda 30 bin kişi marşımızın seslendirildiği sahnede İstiklal Marşımızın 10 ayetini okudu. Güz yarıyılı sonunda bir haftalık pilot uygulamayla başladı. çocuklarımıza yıl boyunca eşit şekilde -Aldıkları eğitimleri ve eğitim sürecinde kazandıkları becerileri sergileyebilecekleri bir festival ortamı yaratmak istiyoruz. Önümüzdeki hafta okullarımızda, ulusal çapta İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzde ve okulumuzda bu etkinlikler düzenlenecek. Bakanlık olarak çocuklarımızın okuldaki bilgilerinin beceriye dönüştüğü bir süreci hep birlikte gözlemleyeceğiz.

Bakan Tekin, değerlendirme sürecine sosyal etkinlikleri de dahil ettiklerini ve buna büyük önem verdiklerini belirterek, “Çocuklarımızın bu tür etkinliklere katıldıklarında akademik başarılarına olumlu etki etmesini istiyoruz.” dedi.

Bu tür programların müfredatlarda karşılığının bulunması için, kazanım mantığından yetkinlik temelli eğitim mantığına kadar eğitim ve öğretim sürecini yeni bir yöntemle yönetecekleri bir dönemi başlattıklarını anlatan Tekin, “Başlıyoruz” dedi. Gelecek eğitim-öğretim yılı olan 2024-2025'ten itibaren çocuklarımız dünyadaki yaşıtlarının aldığı eğitimin aynısını alabilecekler.” “Aynı bilgi, beceriyi edinecekleri, edindikleri becerileri dışarıda, sosyal hayatta ve günlük yaşamda kullanacakları tamamen yeni bir müfredatı hayata geçirdik.” dedi.

“Alper Gezerav'ın takipçi sayısının artmasını umuyoruz”

“Türk Yüzyılı Eğitim Modeli”nin aslında ele alınan tüm süreci kapsayan bir mantıkla hazırlandığını vurgulayan Tekin, şunları kaydetti:

“Bunun ülkemize, çocuklarımıza ve geleceğimize fayda sağlamasını, Alper Gezerav'ın takipçi sayısının artmasını umuyoruz. Aynı şekilde yaptığımız kalkınma girişimlerinde de bilim insanlarının dünyaya örnek olmasını ve aramızda büyümesini istiyoruz. Dünyadaki herkese örnek olabilecek sosyal bilimciler, bilim insanları, çocuklarımızın içinden çıkacak aydınlar, yazarlar, akademisyenler. Çocuklarımız için daha başarılı ve başarılı bir akademik, çok kapsamlı bir müfredat değişikliği olduğu için her kademenin birinci sınıfları, okul öncesi, 1., 5. ve 9. sınıflar için “İnşallah” şeklinde belirtilen sınıfların başından itibaren uygulamaya geçecektir. Bir sonraki akademik yıldan, yani Eylül ayından itibaren notlarımdayım.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber