Güncel Haberler

Japonya’da gıda takviyesi alan 500 kişi hastaneye kaldırıldı

Kobayashi Pharmaceutical Co.'nun kolesterolü düşürmeye yardımcı olduğu iddia edilen besin takviyeleri, Mart ayında beş ölümle ilişkilendirildikten sonra soruşturma altına alındı.

Takviyeler, gıda boyası olarak kullanılan bir tür kırmızı küf olan Monascus purpureus'u içeren senil koji içerir.

Toplamda, takviyeler 175 ölümle ilişkilendirildi.

Kesin ölüm nedenleri doğrulanmadı ancak Sağlık ve Refah Bakanlığı Nisan ayında ölümlerin “Beni koji'den kaynaklanmış olabileceğini” söyledi.

Japan Times'ın haberine göre Pazar günü hastaneye kaldırılan kişi sayısı 492'ye ulaştı ve bunların 291'i böbrek hastasıydı.

Osaka merkezli Kobayashi yıllardır seni koji ürünleri üretiyor ve son üç mali yılda yaklaşık bir milyon paket satıldı. Ancak 2023 yılında üretilen takviyelerde sorun yaşandı.

Şirket, geçen yıl Nisan ve Ekim ayları arasında Osaka fabrikasında üretilen Beni Koji materyallerinde mavi küf penisilyumundan üretilebilen potansiyel olarak toksik puberulik asit bulduğunu söyledi.

Reçetesiz alınabilecek takviyeleri hatırlatarak soruşturma başlattı.

Hükümet, şirketi ürünlerinin sağlık üzerindeki etkilerini duyurmak için iki ay beklediği için eleştirdi. Kobayashi, böbrek rahatsızlığı raporlarının ardından 22 Mart'ta ürünlerini geri çağırmaya başladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber