Güncel Haberler

Kassam Tugayları, İsrail’in Askalan ve Sderot kentlerine saldırılar düzenledi

Kassam Tugayları'nın Telegram hesabından yapılan açıklamaya göre, İsrail'in Filistinli sivillere yönelik katliamına tepki olarak güneydeki Aşkalan ve Sderot kentlerine iki roket atıldı.

Açıklamaya göre, Gazze Şeridi'ndeki Cibaliya mülteci kampının doğu kesiminde de İsrail tankının hedef alındığı, askerlerin daha önce bomba yerleştirildiği bölgedeki bir eve kaçtığı ve evin patlatıldığı; Ölü ve yaralı askerler var.

Açıklamada, kampın doğu kısmındaki bir eve sığınan İsrail askerlerinin hedef alındığı, askerler arasında ölü ve yaralıların olduğu, Riyad el-Salihin camisinin arkasına 2 İsrail tankının hedef alındığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca güney Gazze'nin Refah sınır bölgesindeki İsrail askerleri ve araçlarının havan ateşiyle hedef alındığı belirtildi.

Öte yandan İsrail Ordu Radyosu'ndan yapılan açıklamada, Sderot ve çevresine 2 roket atıldığı, roketlerden birinin Demir Kubbe savunma sistemi tarafından imha edildiği, diğerinin ise açık bir alana düştüğü belirtildi. .

Açıklamaya göre herhangi bir can kaybı, yaralanma ve maddi hasar yaşanmadı.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin tüm şehirlerinde eş zamanlı olarak hava ve kara saldırılarını yoğunlaştırdı.

İsrail ordusu da Cibaliye mülteci kampına savaş uçakları ve toplarla yoğun saldırılar gerçekleştiriyor. Kamptaki binlerce Filistinli Gazze şehrinin batısına göç etmeye çalışıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking